Tips för en lyckad fest

Tips för en lyckad fest

Tips för en lyckad fest

Det finns alltid tillfällen att fira! Bjud dina vänner på en festlig middag eller ett roligt maskeradparty. Oavsett vad du har för ambitioner så finns det vissa saker du bör tänka på. Vi har samlat några ovärderliga partytips, allt för att din fest ska bli så bra och minnesvärd som möjligt.

En del brinner för att fixa och bjuda på fest och andra föredrar att bli inbjudna. Är du sugen på att anordna den mest minnesvärda bjudningen detta året? Ibland är det de enkla bjudningarna som dina vänner minns bäst, ibland är det de pampiga. Ta hjälp av EventSyd och höj nivån ytterligare, med en temafest eller maskerad. De kräver lite mer i planering och utförande, men är oftast väldigt populära – därför kommer vi väl till pass. 

Här har vi samlat några tips inför festfixandet! Följ gärna denna checklista när du planerar din bjudning och hör av dig till oss. För när festen väl är i gång ska du kunna luta dig tillbaka och njuta av allt det roliga.

Så fixar du festen


  • Inbjudan. Det vanligaste i dag är att bjuda in sina vänner via sms eller Facebook. Men slarva inte med inbjudan. Skriv tydligt ut datum, tid, plats och den eventuella klädkoden. Glöm inte att informera gästerna om vilken typ av fest det är. Var tydlig med maten. Är det en trerättersmiddag eller bara enklare tilltugg? Har festen ett maskeradtema som ska följas? Och när ska gästerna senast svara på din inbjudan (OSA)?

  • Mat och dryck. Om du ska bjuda på mat är vårt tips att göra rätter som du kan förbereda i god tid innan och ge dig inte på nya recept samma dag som din fest. Se till att det finns vegetariska alternativ. Om festen är riktigt stor är det bra att beställa catering, eller varför inte lyxa till det med en egen kock på plats? Ställ fram skålar med snacks i alla rum där gästerna rör sig. Köp mer mat än vad du tror går åt och fyll på förrådet, oöppnade flaskor från Systembolaget går faktiskt att lämna tillbaka.

  • Musik. Ska du ha ett dansgolv på festen? Välj peppande musik med hög igenkänning. Det är ingen idé att skryta med ditt smala musikintresse. Om du inte känner dig bekväm med att sätta ihop en spellista så finns har vi färdiga listor att välja mellan. Ska du ha en större fest kan det vara kul med ett liveband eller en DJ som styr upp.

  • Förberedelser. Om du ska du ha fest hemma bör du förvarna dina grannar. Ställ fram extra toapapper och häng in nya fräscha handdukar i badrummet. Förbered ett ”akutkit” att ställa synligt i badrummet, med tuggummi, plåster, hårspray och andra nödvändigheter. Se till att det finns avfallspåsar för burkar, flaskor, restavfall, m.m. där dina gäster kan slänga skräp. Städa undan i hallen så att det finns gott om plats för dina gästers skor och jackor.

  • Dekorera. Tematisera festlokalen. Lägg dukar och murgröna på borden. Blås upp ballonger. Ställ fram snittblommor och marschaller. Tänd levande ljus, men placera inte ljusen där brandrisken är stor. Bordsplacering eller fri sittning?

  • Dig själv. Planera in gott om tid för att göra dig själv i ordning innan festen börjar. Stressa inte!

  • Dina gäster. Hälsa dina gäster välkomna. Du kan styra festen när den är i gång, ”maten finns framdukad”, ”nu är det musicquiz”. Ta hand om dina gäster och presentera personer för varandra, se till att ingen har tråkigt eller är ensam. Det går att vara uppmärksam samtidigt som du har roligt!

  • #EventSyd. Det vara en smart och rolig idé att bestämma en hashtag som alla kan använda för att tagga sina festbilder i sociala medier.

Vill du veta mer? Kontakta oss i dag för gratis rådgivning!


Taggar: fest checklista party planera anordna tips trix dekorera fixa partyfixare festfixare spellistor dj liveband inbjudan förberedelser mat dryck catering kock festen festtips

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV


Genom att trycka på "Prenumerera" bekräftar du att du vill ha EventSyds nyhetsbrev och godkänner att EventSyd behandlar dina personuppgifter enligt EventSyds integritetspolicy.


Lägg till produkt
Se totala kostnaden
Skicka förfrågan